07/04/2023
כשפגשתי אימא אשר רצתה בכל חפצה לצלם תמונות משמעותיות של ילדיה, הבנתי שיש הורים שלא בטוחים ויודעים איך להתחיל לצלם... ולכן, החלטתי לעזור. חלק מהטיפים מתאימים לצילומים שונים, אך נתמקד בקבלת תמונות נהדרות של הקטנים שלכם.
כמובן שהמצולם הוא המרכיב החשוב ביותר בתמונה, אך מיקום הצילום לא פחות חשוב. למרות שהרקע לעתים קרובות נראה מטושטש בתצלום דיוקן, זה עדיין חלק חשוב מהתמונה הסופית. מקומות נהדרים בחוץ כוללים חוף, יער או שדה פתוח. ניתן גם לצלם בסביבות עירוניות, תוך שימוש בבניינים כדי להוסיף פרטים לרקע. אפילו מגרש חניה נטוש או חלקת אדמה מגודלת יכולים להוות תפאורה מעניינת. בעת בחירת מיקום, תחשבו כיצד הסביבה עשויה להוסיף למרכיב הסיפור של התמונה. עדיפות שצבע הרקע ישלים את המצולם, לדוגמא: תתכננו מראש את צבע הבגדים של המצולמים, אם מצלמים על רקע שדה ירוק / עצים, אפשרי לתת למצולם העדפות לבוש בצבע מנוגד כמו אדום וכו' ראו תמונה מטה כדוגמא.
אפילו כאדם בוגר, נקודת מצלמה אלינו גורמת לנו להתפתל. אז זה לא פלא שהילדים מתחילים להתנהג בצורה לא טבעית כשנכוון אליהם מצלמה. כשמצלמים ילדים, אתם צריכים להיות מתמידים וסבלניים, להרים את המצלמה לעתים קרובות מספיק כדי שהילדים יתרגלו אליה. לאחר זמן מה הם צריכים לשכוח שזה שם ותקבלו את הצילומים הכנים והטבעיים שתמיד נראים הכי טוב. כדי שתהיו תמיד עם המצלמה שלכם, הקפידו לשמור על ציוד הצילום שלכם קל ומינימלי - הניחו בצד את חצובות הנסיעות והעדשות הרזרביות שלכם, והיתרכזו בשימוש במינימום אביזרים. הזמן יקר בצילום ילדים - אז אל תבזבזו אותו על הציוד שלכם, או הסתכלו בגב המצלמה שלכם. פשוט תנצרו את הרגע המיוחד :)
היופי בלצלם ילדים הוא ללכוד אותם כפי שהם והצילומים הטובים ביותר הם לעתים קרובות מאולתרים. מבוגרים נוטים להקרין את מה שהם רוצים שתאמינו שהם. ילדים תמיד ישרים ונוח להם עם עצמם. אין להם את התודעה העצמית שאנו מפתחים כמבוגרים. ילדים לא מזייפים בדרך כלל את הרגשות שלהם, מה שגורם לדיוקנאות שלהם להתבלט. חפשו הזדמנויות לנצור את הרגע. הצלם צריך להיות מוכן לרגעים גלויים, שכן ילדים מצטלמים בצורה הטובה ביותר כשהם מחייכים, צוחקים או משחקים בסביבתם הטבעית.
זה נשמע מובן מאליו, אבל זכרו שסביר להניח שאתם גבוהים בהרבה מהמצולמים שלכם. אל תבזבזו את כל זמנכם בהיסתכלות עליהם מלמעלה: כאשר מצלמים מבוגרים אתם צריכים להיות זהירים מאוד באיך שתציבו אותם. עם ילדים תרצו לקבל ביטוי אמיתי או רגע חם, כדאי שתרדו כמה שיותר נמוך לקרקע כדי ליצור תמונה שמרגישה יותר מחוברת לילד.
הטיפ הפשוט הזה ישפר באופן מיידי את התמונות של ילדיכם. תנסו לצלם את רוב התמונות של הילדים בגובה העיניים שלהם. פירוש הדבר עשוי להתכופף, או אפילו הנחה על הרצפה. אם אתם מצלמים יותר מילד אחד, תנסו להפוך את עצמכם לגובה של הילד הגבוה ביותר (אלא אם כן הם גבוהים, ובמקרה זה בקשו ממנו להתכופף כדי להתאים לגובהו של הילד הקטן). ניתן להיות יצירתיים עם הקומפוזיציות שלכם כדי להגזים את גודל הילד על ידי ירידה מגובה העיניים שלו וצילום כלפי מעלה. זכרו שעם צילום, התמונות המעניינות הן תמיד אלו שמראות לצופה משהו שהוא לא ראה קודם, או משהו מנוף שהוא בדרך כלל לא רואה.
אור טוב יוסיף איכות קסומה לתמונות שלכם. אותו מיקום יכול להיראות שונה לחלוטין בסוגים שונים של אור. אז איזה סוג של אור הכי מתאים לצילום ילדים? קודם כל, אני אוהבת לצלם באור יום טבעי. אין צורך באורות אולפן יקרים או בפלאש. והסוג הטוב ביותר של אור הוא אור רך, אור מסוג זה מרכך פרטים ומחמיא לעור. זה גם מרכך את מצב הרוח הכללי של התמונה, וזה מושלם ליצירת תמונות קסומות של ילדים. אז איך נבטיח שהאור רך בתמונות הפורטרט? ראשית, לצלם במהלך השעה שלפני השקיעה. כשהשמש נמוכה בשמיים, האור רך והצבעים חמים להפליא.
תשימו לב שלקראת סוף יום הם גם עייפים, השקיעה היא לפני השינה, מה שיוצר לפעמים עייפות מסויימת אצל הילדים. אפשרות נוספת היא לצלם מוקדם בבוקר - לפני שהשמש גבוהה מדי בשמיים. כשהשמש גבוהה בשמיים, תקבלו צללים קשים על המצולמים שלכם. והאור הבהיר עלול לגרום לילד להסתנוור. אם אתם צריכים לצלם באמצע היום, מיצאו אזור של צל. לדוגמה, תוכלו למקם את המצולמים מתחת לכמה עצים או שיחים. וודאו שהילד ממוקם בכיס של אור שמתפזר על ידי העלווה או העצים שמעל. רק היזהרו שהצללים מהאור לא יפלו על הפנים וייצרו "אור מנומר" על הפנים או הראש של הילד. כמובן שעננים וערפל יפזרו וירככו את האור. אז גם במזג אוויר גרוע, אתם תוכלו לצלם פורטרטים יפים עם אווירה רכה וחלומית. רק וודאו שאין לכם אור שמש ישיר שנכנס פנימה מכיוון שזה יכול ליצור צללים קשים על הנושא שלכם. זיכרו, אתם רוצים שהאור יהיה רך ואחיד. אם אתם מצלמים באור טבעי רך, התמונות שלכם יהיו מדהימות!
אם יש כמה אנשים בתמונה, איך אפשר להפוך את הילד לאטרקציה הכוכבת? הדרך האהובה עלי לעשות זאת היא לבקש מהמבוגר (או מהילד הגדול) להסתכל לכיוון הילד הצעיר. זה מייצר תמונה מושכת יותר משני המצולמים שמסתכלים במצלמה (אבל תצלמו גם את התמונה הזו כדי שיהיו לכם את שניהם!) אם אתם מצלמים ילד עם שני מבוגרים, תבקשו משניהם להסתכל על הילד כדי לקבל תמונה מרתקת. וודאו שהראשים שלהם קרובים, מה שבדרך כלל אומר שהם מתכופפים לגובה של הילד, או שהם ירימו את הילד לגובה שלהם.
אם אין לכם זמן להרגיל אותם למצלמה, תנסו לצלם כמה תמונות ערמומיות של הילדים. אני מוצאת ששימוש במסך LCD מתהפך היא הדרך הטובה ביותר לעשות זאת, מכיוון שזה נראה כאילו אתם רק בודקים את המצלמה שלכם. אם למצלמה אין מסך נפתח, תרגלו צילום כשהמצלמה רחוקה מהפנים שלכם. החזיקו בגובה החזה כדי לצלם תוך כדי מעורבות עם הילד מרחוק, פירושו בדרך כלל שעיניו עדיין ייראו כאילו הן מסתכלות ישירות למצלמה.
חפץ שחור גדול שחוסם את הפנים שלכם, זאת הדרך הפחות נעימה לילדים להתחבר אליכם. תנסו לצלם תמונות כשהמצלמה מונחת מעט מהפנים שלכם. כשאתם מצלמים גם אתם חייכו, החיוך גם ככה חינמי... :) והוא משפיע גם על המצולמים שלכם.
נסה לערבב כמה תמונות של הילדים בורחים מהמצלמה, או צלם חלק מאחור בזמן שהם מסתכלים על נוף, או אפילו עם הפנים שלהם מוסתרים בזמן קריאת ספר למשל. לא תמיד צריך פנים בתמונה כדי לספר סיפור על אדם, ולעתים קרובות הסרתו לחלוטין מעודדת את הצופה לצייר תמונה משלו על רגשותיו של הנושא.
אם המצולם לא מחייך כשאתם באים לצלם, אל דאגה - צלמו בכל זאת. הראו איך הם נראים בדרך כלל, לא איך הם נראים כשאומרים להם ליצור חיוך מזויף, וזה בעצם מה שהמילה "צ'ייז" משיגה! אם אתם באמת רוצים את צילום החיוך, תצטרכו לגרום להם לחייך על ידי דיבור על החיה האהובה עליהם, האוכל, תוכנית הטלוויזיה ... או פשוט להשתמש ב"קסם" שלך כדי לגרום להם לצחוק.
אני מדברת על חיתוך במצלמה כאן, לא מול המחשב שלכם אל תפחדו לחתוך חלק מהגב של הילד או אפילו להתמודד עם המסגור שלכם אם זה עוזר לעין של הצופה להתמקד במה שחשוב. זה יכול להרגיש מוזר לחתוך את רגליו של מצולם בתמונה עבור צלם מתחיל, שבדרך כלל ינסה לכלול את הרגליים שלו וגם חלק מהקרקע בכל תמונה. עם זאת, אם מקפידים על כללים מסוימים של היכן לחתוך את המצולם שלך, אתם יכולים למלא את המסגרת עם יותר ממה שחשוב. זה נכון במיוחד בצילום ילדים. באופן כללי עם ילדים, אל תפחדו להתקרב ולחתוך את רגליהם מהתמונה, מעל הברך או כפות הרגליים מעל הקרסול. אם למצלמה שלכם יש זום, השתמשו בו כדי להראות את הפנים שלהם על ידי התקרבות חזק וחיתוך החלק העליון של ראשם, או בצוואר התחתון.